Vaga
Societat 06/04/2023

Els operaris de grues de Cort plantegen una vaga indefinida després de Pasqua

Els treballadors en fan des de fa quatre dies

ARA Balears
1 min
La protesta ha tingut lloc a primera hora del matí davant Cort

PalmaEls treballadors del servei de grues de l'Ajuntament de Palma, en vaga des de fa quatre dies, han advertit que plantegen fer-la indefinida després de la Setmana Santa si no s'avança en les negociacions. Segons ha informat el Sindicat Independent de Treballadors i Empleats de les Balears (SITEIB) aquest dijous en nota de premsa, "continua sense haver-hi punts de trobada entre l'empresa prestatària i els empleats".

"Fins avui, l'única proposta és d'abonar el 2023 un pagament únic amb una quantitat que podria ser equivalent a l'1 o 1,5 per cent de pujada, però en cap cas augmentar la quantia del salari base dels treballadors", han indicat en el comunicat. Davant aquesta situació, s'ha plantejat la convocatòria d'una vaga indefinida després de les festes.

El sindicat ha recordat també que el batle de Palma, José Hila, va accedir a reunir-se amb els treballadors, els qui li van exposar la situació en la qual estan "després de vuit anys sense cap mena de pujada salarial". En aquesta reunió, i en un comunicat posterior emès pel Consistori, Cort va manifestar estar d'acord amb la pujada retributiva. La vaga en el servei de grues de l'Ajuntament de Palma es va convocar des de les 00 hores del 2 d'abril fins a les 20 hores del 9 d'abril.

stats