Nou centre de Salut
Societat 08/09/2023

Les obres del nou centre de salut de Pollença s'iniciaran abans d'acabar l'any

L'empresa adjudicatària és una constructora gallega

2 min
L'actual centre de Salut de Pollença

PalmaUna empresa gallega serà l'encarregada de construir el nou centre de salut de Pollença. Proyecton Galicia SA, amb seu a Ourense, és l'adjudicatària de realitzar les obres del nou centre per un import de 4.235.000 €, IVA inclòs. L'empresa, amb seu a Ourense, va ser l'única que es va presentar al concurs. Després de tenir-ho durant anys damunt la taula, d'ençà que Junts Avançam ho va proposar el 2016, l'Ajuntament de Pollença sembla que, finalment, ha posat fil a l'agulla perquè el nou centre sanitari sigui una realitat pròximament.

El mes d'abril, el Consell de Govern va autoritzar la contractació de la construcció del nou centre de salut i servei d'urgències d'atenció primària de Pollença per un valor de 4.235.000 €. Així, el nou edifici suposarà una notable millora de les actuals instal·lacions, necessària des de fa anys.

Amb tot, actual govern municipal ha celebrat que la nova infraestructura sigui, aviat, una realitat. El regidor de Cultura, Miquel Àngel Sureda, ha assenyalat que "es tracta d'una fita molt important pel que fa al benestar i la salut pública del municipi". Malgrat tot, Sureda ha lamentat que des que es va fer la proposta, quan Miquel Àngel March era el batle, l'oposició hagi boicotejat "un projecte tan necessari" pel seu desacord amb la ubicació del centre. Cal recordar que Tots per Pollença i El Pi s'oposaven frontalment a la cessió d'aquest solar i, per contra, proposaven el terreny rústic de Can Bach, decisió que va ser omesa per l'anterior conseller de Salut, Juli Fuster, en decantar-se per Can Conill.

La construcció d'aquest centre triplicarà la superfície del centre actual, amb uns 2.020 m², que acolliran més de 16.000 usuaris. El centre sanitari previst disposarà de sis consultes de medicina de família, set d'infermeria, una de pediatria, una d'infermeria pediàtrica i dues consultes polivalents. A més, aquest centre funcionarà com a PAC i inclourà nous serveis de salut, com una unitat d'obstetrícia, una unitat bucodental i una àrea de rehabilitació. Amb tot, el nou centre suposarà una gran millora per al municipi.

stats