Societat 17/02/2022

La nova Ruta de la Pedra en Sec s’aproparà a tots els pobles de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca també preveu la creació d'un refugi al Galatzó i un altre a Raixa

ARA Balears
1 min
Rètol que indica la ruta.

PalmaEl Consell de Mallorca ampliarà la Ruta de la Pedra en Sec uns 70 quilòmetres més per apropar-la a tots els pobles de la serra de Tramuntana. D'aquesta manera, aquest recorregut també passarà a partir d'ara per Galilea, Son Sanutges, Palmanyola, Santa María del Camí, Sa Costera, Mancor de la Vall i el Puig de Maria, entre d'altres.

La institució insular considera que aquesta variació permet donar resposta a les peticions que havien fet fins ara diferents ajuntaments de Mallorca, amb la petició que aquesta ruta enllaçàs encara més llocs d'interès, per així contribuir al desenvolupament dels municipis de la zona. En aquest sentit, ha subratllat que l'objectiu principal d'aquesta iniciativa és fer que la serra de Tramuntana sigui més accessible a la ciutadania. A més, també tenen la intenció de millorar el traçat de la ruta, per tal de millorar la seguretat dels senderistes.

Per altra banda, el Consell de Mallorca preveu la creació d'un refugi al Galatzó, que se situarà a les antigues porqueres d'aquesta finca pública, i un altre a Raixa, ubicat a la finca de Cals Amos. "Aquestes modificacions contribuiran a l'activació econòmica dels municipis de la serra de Tramuntana, ja que la gent que faci la ruta podrà gaudir de la gastronomia d'aquests pobles", ha assegurat la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

stats