Societat05/11/2013

Nova indicació protegida de l'ametlla mallorquina

L'Ametlla de Mallorca es caracteritza per un elevat contingut en lípids (superior al 55%) i un percentatge en àcids oleic i linoleic igual o superior al 88%

El diari oficial europeu ja ha publicat la sol·licitud d'inscripció de la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca i Ametlla Mallorquina. Amb aquest tràmit, va informar ahir el Govern, finalitza l'anàlisi tècnica i jurídica per part dels organismes europeus de la indicació geogràfica. D'aquesta manera, es preveu que a finals de gener s'inscrigui definitivament al registre comunitari i es publiqui l'ordre que ha de regir el nou consell regulador. L'Ametlla de Mallorca es caracteritza per un elevat contingut en lípids (superior al 55%) i un percentatge en àcids oleic i linoleic igual o superior al 88%, fets que determinen la untuositat i intensitat aromàtica característiques d'aquest fruit. Les condicions climàtiques de Mallorca provoquen aquestes característiques tan específiques, segons es demostra en l'estudi realitzat per la Universitat de les Illes Balears l'any 2010.