Correbou
Societat 06/09/2023

Arriba una nova edició del correbou de Fornalutx entre queixes dels animalistes

Progreso en Verde impulsarà una iniciativa legislativa popular per abolir-lo

Rosa Campomar
1 min
Bou de Fornalutx

PalmaFornalutx acull demà una nova edició de la davallada del bou entre les queixes dels animalistes, que en demanen l'abolició. Guillermo Amengual, del partit ecoanimalista Progreso en Verde, ha explicat que com cada any tornen a reclamar que es deixi de fer aquesta festa. “Encara que s'hi varen introduir modificacions, l'animal continua patint i no ho podem tolerar”.

Amengual explica que, si fins ara no s'ha aconseguit, amb el nou panorama polític ho veu impossible. Així i tot, impulsaran una campanya per presentar una iniciativa legislativa popular amb aquesta finalitat, per bé “que som conscients que té molt poques possibilitats, en vista de la composició del Parlament, però no perdem l'esperança que algun partit polític s'hi atreveixi”.

La davallada del bou està prevista per demà, dia 7 de setembre, a les 8 del matí. Aquesta festa es fa recordant com es baixava un bou des de la muntanya per alimentar els veïns el dia de la patrona. Amb l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal, el correbou es va modificar per evitar el maltractament. Per Progreso en Verde es va perdre una oportunitat d'abolir aquesta celebració. Cal tenir present que, actualment, és l'únic correbou que es fa a les Balears.

stats