Societat 12/08/2020

Nova campanya per impulsar el producte local a les Illes Balears

El Govern dona suport a la marca col·lectiva ‘Millor quín’, el millor peix i marisc d’aquí

Ara Balears
1 min
Pescadors destrien les captures en una barca de bou, en aigües de la Mediterrània.

PalmaLa nova campanya per potenciar el producte local de les Illes Balears, la marca 'Millor quín', el millor peix i marisc d'aquí, té com a objectiu valorar el producte pesquer local com a exemple de frescor, qualitat i sostenibilitat.

El Govern de les Illes Balears ha detallat aquest dimecres, a través d'una nota de premsa, que dona suport a la campanya creada per l'Organització de Productors Pesquers de Mallorca, l'Opmallorcamar, amb l'objectiu de crear una eina per diferenciar el peix i el marisc fresc de Mallorca, procedents de la pesca costanera artesanal, capturats amb mètodes tradicionals i mitjançant pràctiques de pesca sostenibles en caladors que circumden l'illa.

Aquesta campanya pretén facilitar la identificació d'aquells productes pescats per les embarcacions que generen menys impacte ambiental.

Segell identificatiu

'Millor quín', el millor peix i marisc d'aquí, vol potenciar el consum responsable del producte local i facilitar al consumidor la seva diferenciació amb altres productes forans. Embarcacions, peixateries, grans superfícies i restaurants es poden adherir a aquesta marca col·lectiva, sempre que compleixin amb els requisits i especificacions tècniques incloses en el reglament d'ús de la marca.

L'Opmallorcamar lliurarà un segell adhesiu amb el logo identificatiu als interessats que disposin de la documentació necessària que garanteixi la traçabilitat del producte i acrediti la procedència.

stats