Mobilitat
Societat 08/07/2022

El nombre de passatgers de l'EMT augmenta un 46% el primer semestre de l'any

Han viatjat amb el transport públic de Palma un total de 17 milions de persones, 5,5 milions més que en el mateix període de 2021

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT de Palma. / EMT

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest divendres que entre gener i juny de 2022 l'EMT ha transportat 17 milions de persones, una xifra que representa un total de 5,5 milions de passatgers més que durant el mateix període de l'any anterior i un increment d'un 46%.

Cort ha explicat que el nombre d'usuaris s'ha anat incrementant durant els dos primers trimestres. Així, durant els mesos de gener, febrer i març l'EMT transportà 7,1 milions de passatgers enfront dels gairebé 5 milions d'usuaris del mateix període de l'any 2021. Aquest augment trimestral suposa un creixement durant el primer trimestre d'un 43,60%.

Aquests percentatges han pujat durant el segon trimestre, fins a arribar a un volum de creixement de gairebé el 50%. Així, durant els mesos d'abril, maig i juny l'EMT de Palma transportà 9,8 milions de persones. En termes absoluts suposa haver incrementat amb 3,2 milions el nombre d'usuaris, una xifra que significa un augment del 48%.

En aquest sentit, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha destacat que les xifres reflecteixen la realitat de Palma, amb unes dades d'ocupació a la ciutat que assoleixen rècords històrics i una temporada turística molt bona. "Palma és la ciutat de tot l'Estat en què creix més el percentatge de passatgers del transport públic", ha dit Dalmau. A més, ha afegit que aquesta tendència va lligada a l'increment de preus del combustible, a la bona temporada turística i a la reactivació de l'economia.

stats