Meterologia
Societat 27/01/2023

Alerta vermella per nevades a la serra de Tramuntana els pròxims dies

L'Agència ha detallat que la temperatura diürna oscil·larà entre els 9 i els 13 graus centígrads

ARA Balears
1 min
WhatsApp Image 2023-01-23 at 14.25.51 (2).jpeg

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat avís d'alerta vermella per nevades a la serra de Tramuntana per als pròxims dies. El cap de setmana serà fred a les Balears i pot deixar acumulacions de fins a deu centímetres de neu a la Serra. L'aire fred que ha afectat tota aquesta setmana les Balears continuarà present, almenys fins diumenge. A més, la precipitació, dispersa aquest divendres, s'anirà fent més persistent dissabte. Encara que no s'espera que sigui forta, sí que durarà bona part del dia.

La temperatura diürna oscil·larà entre els 9 i els 13 graus centígrads (ºC). A més, hi haurà vent del nord, amb intervals forts a Menorca i el nord-est de Mallorca.

Pel que fa a la precipitació registrada en les darreres 24 hores (fins a les 8 hores d'aquest divendres), Capdepera encapçala la llista de municipis mallorquins amb més litres per metre quadrat acumulats, amb un total de 19. El segueixen el Port de Pollença (7 l/m²), Pollença i el Port de Sóller (4 l/m²); la Colònia de Sant Pere, Alfàbia i Lluc (3 l/m²), i Escorca (2 l/m²). A Menorca, tant l'aeroport com es Mercadal han acumulat un litre per metre quadrat en les darreres 24 hores.

En referència als termòmetres de les Illes, l'Aemet apunta gelades febles a les Pitiüses i Mallorca, mentre que a Menorca la temperatura mínima registrada ha estat de 6 °C a l'aeroport. En el cas de Mallorca, els termòmetres han detectat temperatura sota zero a Escorca (-2 °C), Campos (-1 °C), Palma Universitat (-0,6 °C), Binissalem (-0,4 °C), Lluc (-0,3 °C) i Santa Maria (-0,1 °C). Per part seva, a Eivissa s'han registrat -1 °C a Sant Joan i 0 °C a Sant Antoni.

stats