Societat 16/03/2018

El Museu Marítim destinarà més doblers a pagar plantilla que a adquirir béns

El mes d'abril es contractarà un gerent amb un sou anual de 49 mil euros

Sabrina Vidal
1 min
El Museu Marítim destina enguany més doblers a pagar plantilla que a la inversió en béns

PalmaEl Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest divendres un pressupost de 326 mil euros per posar en marxa el Museu Marítim que s'ubicarà a Ses Voltes. De la quantia total per a 2018, es destinaran 72 mil euros a inversions i adquisicions de béns i 80 mil a pagar personal, de moment, un auxiliar administratiu i un gerent que començarà el proper mes d'abril.

De la dotació econòmica prevista per aquest 2018 hi ha una tercera partida per despesa corrent que és de 173 mil euros.

Segons expliquen des del Consell de Mallorca, el Consorci del Museu Marítim té la funció "d'investigar, conservar, recuperar i difondre el patrimoni marítim i portuari de Mallorca, així com el llegat històric que suposen totes les activitats relacionades amb la mar i els ports, i estimular i fomentar els treballs que tractin sobre aquests". El Museu, una aposta del president del Consell, dependrà del departament que dirigeix Sandra Espeja, Medi Ambient.

El partit Ciutadans ha criticat un museu que "neix mort" a causa del seu "pobre i ridícul" pressupost. El Pi, per la seva banda, ha lamentat que entre el personal que es contempla contractar no hi hagi cap perfil tècnic com un museòleg o conservador.

stats