Societat 04/12/2020

L'IMAS destina 28 milions d'euros a reforçar els serveis socials dels municipis de Mallorca

El Consell de l'illa, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i els ajuntaments han signat uns convenis per tenir aquests doblers

Ara Balears
2 min
Valldemossa, un dels municipis de Mallorca

PalmaEls 40 municipis de Mallorca i la Mancomunitat del Pla disposaran de 28.312.130,92 euros per reforçar els serveis socials bàsics i els especialitzats i fer front a les situacions de necessitat derivades del covid-19. Aquest és l'acord al qual s'ha arribat aquest divendres després que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, hagin signat amb els batles una sèrie de convenis per tal que els ajuntaments puguin destinar aquestes partides als serveis socials d'Atenció Primària, segons indica el Consell de Mallorca en una nota.

En concret, l'IMAS distribueix 11.756.065,45 euros per als serveis bàsics comunitaris. Aquesta prestació està cofinançada pel Govern de les Balears, que aporta 8.944,54 euros, tant el 2020 com el 2021, i suposa la partida més important per als serveis socials d'Atenció Primària dels diferents ajuntaments de l'illa.

Pel que fa als serveis especialitzats, a la convocatòria 2020-2021 s'hi destinen 1.900.000 euros. Un milió es destina a accions de suport psicosocials per a la infància i adolescència, mentre que 900.000 euros seran per a accions de prestacions econòmiques pròpies de l'IMAS per a situacions d'Atenció Primària.

A més, en la convocatòria d'ajudes als ajuntaments, enguany des de l'IMAS s'ha impulsat un nou conveni, amb una prestació extraordinària d'un milió d'euros destinada a prestacions econòmiques per a situacions d'atenció prioritària i suport als ajuntaments davant la crisi social generada pel covid-19. Per altra banda, l'IMAS destina 100.000 euros a la dotació d'eines informàtiques per gestionar els serveis comunitaris bàsics entre l'institut i els ajuntaments.

El conseller de Drets Socials ha explicat que, com a novetat, enguany els convenis tenen una durada de dos anys "per assegurar el finançament dels serveis socials municipals en moments tan complicats com aquests". En aquest sentit, ha explicat que "així com ja signarem un conveni el mes d'abril per un valor de 3.600.000 euros, i no es descarta la signatura de convenis més específics per fer front als efectes del coronavirus almenys durant el primer semestre del 2021".

stats