Societat 20/03/2018

La xarxa de municipis d'aigües públiques de Mallorca presenta 'No alimentis el monstre'

La campanya té per objectiu conscienciar la població de no tirar tovalloletes humides i altres residus al vàter per tal d'evitar embossos

M.cifre
1 min
Campanya 'No alimentis el monstre'

PalmaLa presidenta d’Emaya, Neus Truyol, i el tinent de batle i president de Calvià 2000, Andreu Serra, han presentat la campanya de conscienciació ciutadana 'No alimentis el monstre' amb l'objectiu de conscienciar i demanar a la població que no tiri tovalloletes al vàter i evitar així problemes a la xarxa.

Durant l'acte han presentat els principals problemes que generen en el procés de sanejament de l’aigua les tovalloletes humides i altres residus que es tiren pel vàter, tals com restes d'aliments, discs de cotó, bastonets, olis i greixos alimentaris i compreses, entre d'altres.

Un total de quinze ajuntaments integren la Xarxa d’Aigües Públiques de Mallorca, que comparteixen experiències i treballen conjuntament per sanejar l'aigua i distribuir la potable. Calvià 2000 va presentar la problemàtica a la xarxa i junts varen començar a preparar la campanya. L'objectiu és "promoure el bon ús de la xarxa de sanejament d'aigües residuals per tal d'evitar els problemes i els costs derivats de la problemàtica", ha explicat el tinent batle i president de Calvià 2000.

Serra ha explicat que només a Calvià l'any 2017 es varen retirar 851 tones de tovalloletes que varen provocar problemes en les canals, bombes d'impulsió i depuradores. La neteja, el desembossament i les reparacions que es varen haver de dur a terme varen tenir un cost de 416.000 euros.

stats