Energia
Societat 02/02/2023

Els municipis podran disposar d'energia elèctrica a través de la FELIB

El conveni permetrà a les administracions fer compres conjuntes

ARA Balears
1 min
Campos, Porreres i Costitx estrenaran rondes urbanes de cara a l'any que ve

PalmaEls consells i els ajuntaments de les Illes Balears podran contractar el subministrament d’energia elèctrica d'origen 100% renovable. Això serà possible gràcies al conveni que s’ha formalitzat entre la FELIB i Endesa aquest dijous després que l'empresa hagi guanyat el concurs per subministrar els municipis i que permet a les administracions fer compres conjuntes. D'aquesta manera, s'evita la necessitat de fer una licitació individual cada vegada que una entitat vulgui contractar el subministrament elèctric, la qual cosa fa molt més senzilla la contractació per als ajuntaments. 

El president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas Roca, i el director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas, han signat el conveni amb el qual Endesa subministrarà energia totalment renovable als municipis de les Illes Balears que s’hi adhereixin, a més d’altres entitats locals.

Actualment, ja s'han adherit a la central de compres de la FELIB més de 50 ajuntaments, quasi un 80% del total de municipis de les Illes, (entre els quals es troben Palma, Maó, Eivissa i Formentera), a més dels quatre consells insulars i nombroses empreses municipals, de manera que les poblacions que així ho desitgin podran contractar el subministrament d'energia elèctrica a través del conveni i tenir així múltiples avantatges, quant a facilitats i a preu. A més, tots els municipis que vulguin poden sumar-se a la central de compres.

stats