Multen gairebé 600 persones en un dia per saltar-se el confinament a les Balears

Del total d'actes aixecades, 207 varen ser a Palma

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Balears, van aixecar aquest dimarts 574 actes administratives -és a dir, propostes de sanció- a tot l'Arxipèlag per incomplir el Reial Decret 463/2020 per la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. La majoria, informa la Delegació del govern a les Illes en un comunicat, varen ser a persones que eren al carrer sense motiu justificat.

Concretament, la Guàrdia Civil i les policies locals de les Balears varen aixecar 286 actes, mentre que la Policia Nacional -juntament amb els agents municipals de Palma, Manacor, Eivissa, Ciutadella i Maó, varen aixecar-ne 288. D'aquestes, 207 es van registrar a Palma.

A banda d'això, els agents han intensificat entre dimarts i dimecres els controls a les carreteres de les Illes. Per mitjà de 400 dispositius de vigilància es varen poder identificar prop de 6.000 persones i 5.500 vehicles.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

Mentre que la Guàrdia Civil manté una desena de macrocontrols -sis a Mallorca i quatre a Eivissa-, la Policia Nacional i Guàrdia Civil, amb el suport de les policies locals, han incrementat la vigilància als polígons industrials de l'Arxipèlag per comprovar que els empresaris compleixen les mesures acordades per contenir la pandèmia del coronavirus.

Per altra banda, la Guàrdia Civil ha posat a disposició de les autoritats sanitàries de les Balears sis estacions d'oxigenoteràpia, és a dir, equips individuals que utilitzen els submarinistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS).

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF