Societat 17/04/2016

Els Mossos arresten una dona per la mort de la seva filla de 4 anys

Uns 200 veïns de Sant Boi de Llobregat es concentren davant l'Ajuntament en un acte de condol

Enric Borràs
3 min
Dos familiars de la detinguda davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Boi de Llobregat

Sant Boi de LlobregatEls Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda una dona per la mort de la seva filla de 4 anys a Sant Boi de Llobregat. El 112 va rebre cap a dos quarts de set de la tarda un avís en què s’alertava que en un pis a l'avinguda Onze de Setembre una dona hauria mort la seva filla. Quan hi van arribar ho van constatar i van detenir la presumpta autora per un delicte d’homicidi, segons van informar en un comunicat.

A més de la nena, la dona, nascuda al Pakistan i d’uns 40 anys, té tres fills més, tots nens, d'11, 17 i 20 anys. La mare hauria alertat un dels fills, i aquest, el pare de la menor, que feia poca estona que havia marxat del domicili. Segons fonts policials, la nena va morir escanyada. La família, d’origen pakistanès, és coneguda a la població, on està arrelada des de fa anys i hi té una botiga.

Familiars de la dona van posar ahir en dubte en declaracions a l’ARA que ella sigui l’autora del crim o que hagi sigut premeditat, però van admetre que patia depressions perquè sempre està tancada a casa, es discuteix sovint amb el marit i no es relaciona amb ningú. De fet, només parla panjabi i urdu. Aquests mateixos familiars també han explicat que han intentat parlar amb el marit, però que no els agafa el telèfon. Ahir a la tarda mateix els Mossos d'Esquadra van dur la detinguda a l'hospital perquè l'atenguessin.

L’àrea d’investigació criminal de l’Àrea Metropolitana Sud s’ha fet càrrec de la investigació.

Acte de condol

Uns 200 veïns de Sant Boi de Llobregat s'han concentrat aquest diumenge a la plaça de l'Ajuntament, segons Europa Press, per fer un acte de condol per la mort de la nena i per solidaritzar-se amb la família de la víctima. La concentració ha començat amb la lectura d'un manifest per part de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, que ha declarat "el rebuig a qualsevol mena de violència".

Acte de condol davant l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per la mort d'una nena de 4 anys

"Amb consternació volem posar de manifest que estem al costat de la família de la víctima i li volem fer arribar el nostre condol i solidaritat", ha dit Moret. Després del manifest els assistents, entre els quals hi havia professors de l'escola on anava la nena, han fet cinc minuts de silenci amb la música d''El cant dels ocells' de fons.

Abans de l'acte de condol s'ha fet un ple municipal extraordinari en què s'han aprovat dos dies de dol a partir d'aquest migdia. Les banderes onejaran a mig pal i se suspenen tots els actes públics organitzats per l'Ajuntament o la presència en esdeveniments de càrrecs electes.

Altres parricidis

Al mes de desembre una dona de 42 anys va llançar les seves dues filles, que tenien 10 mesos i 11 anys, per la finestra, i després es va suïcidar a Girona. En aquest cas, fonts pròximes al cas van explicar que la dona patia una depressió. L’agost de l’any passat un home de 61 anys va matar a trets la seva dona, de 45 anys, i els dos fills de 7 i 12 anys al domicili familiar, a Castelldefels. Després de cometre els crims, l’agressor es va suïcidar. El maig del 2010 una dona de nacionalitat britànica va asfixiar els seus dos fills d’1 i 5 anys en un hotel de Lloret.

stats