Societat 12/02/2022

Mor el mallorquí Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona

Vadell patia un càncer de pàncrees

ARA Balears
2 min
El bisbe Antoni Vadell, en una imatge d'arxiu.

PalmaAntoni Vadell, un dels tres bisbes auxiliars de Barcelona, ha mort aquest dissabte a 49 anys, ha informat l'Arquebisbat barceloní. Vadell, nascut a Llucmajor (Mallorca), patia un càncer de pàncrees. Va ser ordenat bisbe el 2017 a la Sagrada Família.

El Bisbat de Mallorca ha informat en un comunicat que Vadell ha mort a les 5.45 de la matinada "després d'una llarga i dolorosa malaltia". En aquest sentit, la diòcesi assenyala que el bisbe "ha contagiat la fortalesa per acceptar la malaltia amb la virtut de l'esperança cristiana". Així, han comunicat que en els propers dies donaran a conèixer la data de la celebració dels funerals a Barcelona i Mallorca.

Escola Catòlica

Per la seva banda, la presidenta de l'Escola Catòlica de les Illes Balears, Llúcia Salleras, ha mostrat públicament el seu condol per la pèrdua d'Antoni Vadell. "A més de la seva tasca com a prevere i bisbe auxiliar de la Diòcesi de Barcelona, Antoni Vadell va desenvolupar una intensa tasca pastoral catequètica i educativa a diversos centres de l'ECIB com Sant Josep Obrer i Sant Pere, a banda d'haver estat professor al Centre d'Ensenyament Superior Alberta Gimenéz (CESAG)", afirma en un comunicat l'Escola.

Segons Salleras, "avui és un dia trist per a la comunitat educativa d'aquestes Illes, perquè hem perdut una persona de gran vàlua". En aquest sentit, la presidenta de l'ECIB ha assenyalat que "volem donar també el condol a la seva família i a tots els amics i companys d'Antoni Vadell, especialment de les diòcesis de Mallorca i Barcelona".

Fundació Ramon Llull

En la mateixa línia, la Fundació Diocesana Ramon Lllull ha lamentat en un comunicat la mort del bisbe. "Mossèn Antoni Vadell i Ferrer va ser un gran impulsor de la pastoral en els Col·legis Diocesans de Mallorca; de fet, va formar part dels equips de centres com ara Santa Magdalena Sofia, Sant Pere, Sant Josep Obrer i Corpus Christi, on va deixar una empremta que mai s'oblidarà", han afirmat.

"La seva mirada diocesana i la seva immensa riquesa personal varen donar llum a uns centres que, de la seva mà, posaren en marxa projectes que fins avui dia encara es mantenen amb il·lusió", continuen en nom de la comunitat educativa dels 12 col·legis que integren la Fundació Diocesana Ramon Llull. També han fet saber que en els propers dies es convocaran distints actes als centres en record d'Antoni Vadell.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha declarat a través del seu compte de Twitter que la notícia suposa "una gran pèrdua" i que Vadell era "una persona jove que va assumir amb molta serenor la seva malaltia". "Antoni Vadell va ser molt estimat allà on va exercir i serà recordat per la seva proximitat i generositat", ha mantingut Armengol.

stats