Societat 12/07/2021

Mor un home de 81 anys a Menorca pel covid-19 i ingressa un nin de 12 anys

Un usuari del geriàtric de Santa Rita, primer positiu dels darrers set mesos

Iván Martín
1 min
Els professionals de l'Àrea de Salut de Menorca segueixen identificant nous contagis.

MaóMenorca continua sumant nous contagis i el ritme de positius es manté des de fa una setmana. Així, durant el cap de setmana s'han diagnosticat 201 nous contagis, 88 corresponents a diumenge, 101 dissabte i 12 de primera hora d'aquest dilluns.

Dels 731 casos actius per coronavirus a l'illa, 700 estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), mentre que hi ha 15 pacients ingressats a planta de medicina interna i un a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. A més, també hi ha 15 professionals sanitaris infectats.

La notícia luctuosa és la mort d'un home de 81 anys, amb patologies prèvies i que estava ingressat a planta de medicina interna. També hi ha preocupació per un nin de 12 anys que ha ingressat al Mateu Orfila, i per l'home de 52 anys que està a l'UCI. En canvi, la notícia positiva són les 257 altes mèdiques.

D'altra banda, un usuari del centre sociosanitari de Santa Rita, a Ciutadella, ha estat traslladat aquest dilluns a l'hospital després de donar positiu en covid-19. És el primer intern contagiat dels darrers set mesos en els diferents geriàtrics de l'illa. El positiu ha obligat el Consell de Menorca, titular de l'equipament, a cancel·lar les visites i sortides d'usuaris, així com aïllar una persona mentre, que sis estan en observació.

stats