Mor un home de 81 anys a Menorca pel covid-19 i ingressa un nin de 12 anys

Un usuari del geriàtric de Santa Rita, primer positiu dels darrers set mesos

Els professionals de l'Àrea de Salut de Menorca segueixen identificant nous contagis.
Iván Martín
12/07/2021
1 min

MaóMenorca continua sumant nous contagis i el ritme de positius es manté des de fa una setmana. Així, durant el cap de setmana s'han diagnosticat 201 nous contagis, 88 corresponents a diumenge, 101 dissabte i 12 de primera hora d'aquest dilluns.

Dels 731 casos actius per coronavirus a l'illa, 700 estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), mentre que hi ha 15 pacients ingressats a planta de medicina interna i un a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. A més, també hi ha 15 professionals sanitaris infectats.

La notícia luctuosa és la mort d'un home de 81 anys, amb patologies prèvies i que estava ingressat a planta de medicina interna. També hi ha preocupació per un nin de 12 anys que ha ingressat al Mateu Orfila, i per l'home de 52 anys que està a l'UCI. En canvi, la notícia positiva són les 257 altes mèdiques.

D'altra banda, un usuari del centre sociosanitari de Santa Rita, a Ciutadella, ha estat traslladat aquest dilluns a l'hospital després de donar positiu en covid-19. És el primer intern contagiat dels darrers set mesos en els diferents geriàtrics de l'illa. El positiu ha obligat el Consell de Menorca, titular de l'equipament, a cancel·lar les visites i sortides d'usuaris, així com aïllar una persona mentre, que sis estan en observació.

stats