Societat 25/06/2020

Els Missioners dels Sagrats Cors condemnen els abusos sexuals com els denunciats contra Gaspar Alemany

La congregació es solidaritza amb les possibles víctimes, a les quals ofereix la seva assistència

Ara Balears
1 min
La parròquia de Sant Sebastià. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa congregació dels Missioners dels Sagrats Cors ha condemnat "qualsevol acció com la denunciada" contra el rector Gaspar Alemany per un presumpte delicte d'abusos sexuals i se solidaritza amb les possibles víctimes, a les quals ofereix la seva assistència.

No obstant això, en el comunicat, la congregació recorda el dret constitucional a la "presumpció d'innocència" i afegeix que com a entitat col·laborarà amb l'administració de justícia civil i canònica amb "la finalitat d'aclarir dels fets, acatant sempre les decisions que es prenguin sobre aquest tema".

Cal recodar que dilluns el Bisbat de Mallorca i la congregació dels Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria varen denunciar el missioner per un presumpte delicte dels tipificats al Delicta Graviora de la Santa Seu. A més, varen decidir apartar-lo cautelarment dels càrrecs pastorals.

El cas encara està en investigació i es desconeixen quines poden ser les conseqüències per a Alemany. Així mateix, el Bisbat ja ha manifestat la seva voluntat de "continuar en la línia de protecció dels menors i dels més dèbils" i ha posat en marxa els protocols establerts per a aquest cas, "seguint la doctrina impulsada per la Santa Seu i explicitada pel papa Francesc, amb l'inici d'una investigació prèvia".

Gaspar Alemany era fins a l'actualitat professor i administrador parroquial de les parròquies Sant Sebastià i Beat Ramon Llull de Palma, de les quals ha estat completament apartat.

stats