Societat 22/02/2020

Miquel Florit podria ser inhabilitat 42 anys pel cas Mòbils

El jutge s'enfronta a diversos delictes per haver requisat els telèfons de dos periodistes

Ara Balears
1 min
El jutge Florit, acompanyat pel seu advocat. / ISAAC BUJ

PalmaEl jutge Miquel Florit s'enfronta a 42 anys d'inhabilitació en el judici que es du a terme aquest dijous vinent davant el TSJIB. Florit està acusat de diversos delictes per haver requisat els telèfons mòbils de dos periodistes i controlar les seves comunicacions i les de les seves empreses quan investigava el cas Cursach, segons ha informat l'agència Efe.

La Fiscalia, que va donar suport a l'actuació de Florit, no exercirà l'acusació en aquest judici, en el qual sí que estan personades com a acusacions l'agència Efe, 'Diario de Mallorca', els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre, Europa Press i l'Associació de Mitjans de la Informació.

Els periodistes i les empreses atribueixen a Florit els delictes de prevaricació, contra la inviolabilitat del domicili, contra l'exercici del secret professional i el dret a la intimitat i d'intercepció il·legal de comunicacions. Reclamen per al jutge 42 anys d'inhabilitació.

Florit ja no exerceix de jutge, ja que la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial va acordar el novembre passat declarar la jubilació voluntària anticipada del magistrat, en resposta a la sol·licitud del mateix Florit.

La magistrada del Tribunal Superior de les Illes Balears que va instruir la causa contra el jutge va assenyalar que "els fets investigats tenen caràcter de delicte i existeixen indicis racionals de criminalitat contra l'acusat", per a qui va fixar una fiança de 60.166 euros. En el judici també estarà personat com a responsable civil subsidiari l'Estat.

stats