Exèrcits
Societat 30/03/2024

El Ministeri aclareix que Maó només continuarà sent un port puntual de l'OTAN

Aquest port menorquí és un punt de suport logístic per als bucs que operen a la Mediterrània

ARA Balears
1 min
Estació Naval de Maó.

PalmaEl Ministeri de Defensa ha aclarit aquest dissabte que Maó només serà un port puntual de l'OTAN i no una base naval, tal com es va reproduir aquest divendres a diferents mitjans de comunicació. En un breu comunicat, han explicat que no hi ha cap previsió que el territori balear assumeixi ser base naval de l'organització, més enllà del seu paper actual com a port puntual d'escala per a les flotes permanents de l'Aliança.

Aquest divendres, les reaccions no es van fer esperar. El batle de Maó, Héctor Pons, va indicar que les visites de bucs en maniobres de l'OTAN són "recurrents" i que aquest és un indret "estratègic". "En cap cas no es parla que entrem en cap mena de conflicte polític, sinó que es fan servir les instal·lacions del port de Maó per atendre aquests vaixells: si tenen una avaria, per posar combustible o per a qualsevol altra qüestió", va dir Pons. Per la seva banda, Més per Menorca, Podem i Esquerra de Menorca criticaren la possibilitat que Maó es convertís en base de l'OTAN.

Amb el seu comunicat, Defensa surt al pas de les informacions que apuntaven que Maó seria la tercera base naval de l'OTAN a Espanya, juntament amb Rota i Cartagena. També es donen resposta a les crítiques abocades divendres pels diferents partits que no volen que Maó sigui una de les bases espanyoles que participen a l''Operació Sea Guardian' de l'OTAN.

stats