Societat 08/03/2018

Més de quinze mil persones "aturen" Palma en la manifestació del Dia de la dona

La multitudinària trobada s'ha fet en un ambient festiu i reivindicatiu. "Sense la dona no hi ha revolució", han clamat

Sabrina Vidal
1 min
Galeria de fotos: Manifestació multitudinaria del Dia de la Dona

Palma'Si ens aturam totes, s'atura el món'. Darrere aquesta pancarta, el Moviment Feminista de Mallorca ha encapçalat una de les manifestacions més multitudinàries que s'han fet amb motiu del Dia de la dona, amb la participació de més de 15.000 persones convocades per organitzacions feministes, sindicats i partits polítics.

Han partit de la plaça d'Espanya amb el crit de "Visca la lluita feminista" i "Sense la dona no hi ha revolució". Milers de dones, però també d'homes, han seguit el recorregut per les Avingudes de Palma fins arribar a la plaça de Cort, on s'han llegit el manifest.

S'hi han vist pancartes com 'El masclisme no existeix, s'ensenya'. Alguns dels partits polítics que hi han participat han fet el seu propi eslògan. El PSIB ha reclamat que "Cada dia és 8 de març". Podem, per la seva banda, ha assegurat que "Si les nostres vides no tenen cap valor, produïu sense nosaltres". Hi havia també membres del Partit Popular i de MÉS per Mallorca, entre alguns alts càrrecs de l'Executiu balear. La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha manifestat perquè, ha dit: "La precarietat té cara de dona, la pobresa té cara de dona", entre altres motius.

I, certament, una de les assistents ha explicat: "Jo no vull ser millor que un home, sinó igual, tenir els mateixos drets". El seu esperit és el que han compartit els milers d'assistents que han pres part en la manifestació del 8-M per reclamar els drets i el paper de la dona en un any en què, per primera vegada, també hi ha hagut convocatòria de vaga.

stats