Conflicte Israel i Palestina
Societat 08/11/2023

Un miler de persones es manifesten a favor de Palestina: "No és una guerra, és un genocidi"

La manifestació ha partit de la plaça del Tub de Palma, ha continuat per les Avingudes i el Born i, finalment, ha arribat a la Delegació del govern espanyol

ARA Balears
1 min
Milers de persones s'han manifestat aquest dimarts

PalmaUn miler de persones han sortit al carrer per donar suport a la causa del poble palestí i recordar que el conflicte entre Israel i Palestina "no és una guerra, és un genocidi". La manifestació ha partit de la plaça del Tub de Palma, ha continuat per les Avingudes i el Born i, finalment, ha arribat a la Delegació del govern espanyol.

Durant el transcurs, es cridaven consignes com "on són, no es veuen, les sancions a Israel", "l'únic terrorista, l'Estat sionista" o "que totes les nacions tallin relacions". Un mes després de l'inici del conflicte bèl·lic, un grup de ciutadans anomenat Ciutadans per Palestina-Mallorca ha convocat aquesta mobilització per donar continuïtat a les iniciatives com a resposta als atacs del govern israelià als palestins.

Els organitzadors han deixat clar, a través d'un manifest, que no pretenen "atacar cap religió ni identitat", però sí assenyalar "la ideologia del sionisme, assimilada maliciosament com a pensament únic dins del judaisme, com a responsable directa d'aquest genocidi", i acusen d'encapçalar-la l'actual primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, que "deshumanitza els palestins tal com van fer els nazis durant el III Reich amb la persecució als jueus".

stats