Societat 01/02/2020

Més de cent persones es presenten a les proves per cobrir 53 places de psicòleg clínic

Del total de candidats, 88 són de Mallorca, 7 són de Menorca i 6 són d'Eivissa

Ara Balears
1 min
La Facultat de Medicina, a l'Hospital Son Espases, ha estat l'escenari de les proves a Mallorca

Palma101 persones s'han presentat a l'oposició per cobrir 53 places de psicòleg clínic, segons ha informat aquest dissabte la Conselleria de Salut i Consum. El 7% de les places es reserven per a persones que hagin acreditat un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La prova ha començat a les 10.00 hores del matí i s'ha fet un torn únic simultàniament a Mallorca (Facultat de Medicina), Menorca (hospital Mateu Orfila) i Eivissa (hospital Can Misses). Del total de 101 candidats, 88 són de Mallorca, 7 són de Menorca i 6 són d'Eivissa.

El procediment selectiu és el de concurs oposició: l'oposició val un 60% de la qualificació i el concurs, un 40%. La fase de concurs consisteix a valorar els mèrits que han al·legat els candidats amb el barem següent: experiència professional, 55 punts; activitats de formació, docència i recerca, 40 punts; coneixements de català, 5 punts; i coneixements d'una llengua estrangera, 3 punts.

La Conselleria ha recordat que s'han admès totes les sol·licituds de participació en la convocatòria, encara que no s'acrediti cap nivell de capacitació lingüística en català, malgrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava el decret del català a la sanitat.

stats