Societat 26/06/2023

Més del 60% de les persones LGTBIQA+ a les Illes afirma haver patit discriminació en la primera etapa laboral

Un 65% no es mostra totalment obert respecte de la seva identitat o orientació sexual a la feina

ARA Balears
2 min
Seran prop de 177.000 ciutadans de Balears els que rebran la prestació ordinària

PalmaMés de sis de cada deu persones LGTBIQA+ a les Balears, un 63,6%, ha assegurat haver patit discriminació durant la seva primera etapa laboral, segons es desprèn d'una enquesta elaborada per 40db per a Amazon Espanya amb motiu del mes de l'Orgull. A més, l'estudi constata que un 65,5% no es mostra totalment obert respecte a la seva identitat o orientació sexual en el treball.

Segons ha recollit Europa Press, evitar rumors i comentaris, la por al fet que canviï la valoració professional, por a l'assetjament, o a perdre el treball i perdre oportunitats professionals són algunes de les causes que detalla l'estudi. Així, un 92,3% assenyala "no tenir altres referents visibles del col·lectiu LGTBIQA+ en el seu entorn laboral".

L'estudi també mostra que més d'un de cada tres, un 37,5%, de municipis amb menys de 20.000 habitants canvia de residència. D'altra banda, l'edat mitjana a la qual les persones de la comunitat LGTBIQA+ de les Balears reconeixen la seva orientació sexual se situa en els 20,94 anys, encara que el 16% dels enquestats diu que "encara no ho ha fet".

A més, el treball és l'entorn en el qual menys mostren obertament la seva orientació sexual, amb el 34,2%. Els amics, amb el 61,9%, i la família, amb el 57,1%, són els entorns on més comparteixen la seva orientació sexual o identitat de gènere.

La por al rebuig o a l'aïllament (26%), la por de sofrir assetjament verbal (24%) i la falta de referents LGTBIQA+ en l'entorn (18%) són els principals factors que retarden l'obertura en els entorns més pròxims. Així mateix, l'enquesta posa de manifest que un 26% de les persones a Balears ha trencat relacions d'amistat a causa de la seva orientació sexual o identitat de gènere, i un 22% ho ha fet amb membres de la seva família.

stats