Laboral
Societat 08/12/2022

Més de 33.000 balears falten diàriament al seu lloc de feina

Les Balears són la segona autonomia amb menys absentisme laboral, però la segona en nombre d'accidents laboral per cada 100.000 habitants

Guzman Pascual
1 min
Cambrera a un bar de Palma.

PalmaUn 5,5% dels treballadors de les Balears, 33.682 concretament, no acudiren de mitjana a la seva feina diàriament durant el segon trimestre del 2022, fet que representa un 0,8% més que en el mateix període de l'any passat.

El 80% d'ells, 26.946, ho feren a causa d'una baixa mèdica, mentre que els 6.736 restants no tenien una causa justificada, segons l'Informe Trimestral sobre l'Absentisme Laboral, elaborat per Randstad Research i publicat aquest dimecres.

Si es divideixen les dades per sectors, els treballadors de la indústria són els que menys absentisme laboral presenten, amb un 4,4%, un 0,3% més que el 2021, i d'aquests, un 3,5% no acudiren a la feina per raons d'una incapacitat temporal. La construcció és el segon sector analitzat que menor taxa d'absències presenta, amb un 4,5% dels treballadors; en aquest cas puja un 2% i un 3,5% d'ells estaven incapacitats.

Els serveis és on es produeix el nombre més gran d'absentisme, amb un 5,7% dels empleats, la qual cosa suposa un increment del 0,5%; en aquest cas, els treballadors incapacitats temporalment suposaren el 4,6% del total.

Les dades de les Balears es troben per davall de la mitjana estatal en tots els sectors, és la segona autonomia amb menys absentisme per darrere de Madrid (5,3%) i en termes generals se situa en el 6,2%. Aquests índexs contrasten amb el fet que les Illes siguin la segona autonomia en accidents laborals en proporció a la seva població.

stats