Societat 25/11/2021

Menorca tancarà el 2021 amb més casos de maltractament a dones que l'any passat

Un total de 109 dones viuen actualment amb una ordre de protecció activa

Iván Martín
2 min
Cartell que rebutja la violència de gènere a Sant Lluís.

MAÓEls nous casos de violència masclista registrats en el Centre Assessor de la Dona l'any 2021 superaran els del 2020, segons ha confirmat aquest dijous la consellera de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent. Mentre que l'any 2020 els expedients que varen restar oberts varen ser 526 i 132 de nova creació, aquest any són 391 (-25%), però la xifra de nous casos s'ha igualat a principi de novembre respecte del total de l'any passat: "Per primera vegada acabàrem l'any atenent més dones que l'any anterior, fet que evidencia que encara s'ha de recórrer molt de camí, tot i que cada vegada són més les dones que demanen ajuda".

Torrent ha recordat la importància d'òrgans com el Centre Assessor de la Dona, que ofereix a les persones que ho sol·liciten ajuda psicològica i jurídica: "El fet de posar una denúncia és una decisió personal i no demanam ni obligam a ningú per tal de no pressionar la víctima". Aquest any s'han posat en marxa dos programes: per una banda, en col·laboració amb Metges del Món, un programa per a dones que hagin exercit la prostitució i hagin estat víctimes de tràfic de persones, i per una altra, un programa per a dones adultes objecte d'abusos sexuals a la seva infància, en col·laboració amb la Fundació Rana.

Per últim, Torrent ha recordat que la violència contra les dones no entén de classes socials ni està vinculada al consum de drogues o alcohol per part de l'agressor: "Gairebé el 70% de les dones maltractades té estudis superiors i la majoria són menorquines. La violència afecta totes les capes socials i edats i no té res a veure amb el nivell socioeconòmic ni amb els estudis".

Un total de 109 dones viuen actualment a Menorca amb una ordre de protecció activa.

https://www.arabalears.cat/tema/feminismes/

stats