Societat 19/07/2022

Menorca Talaiòtica formarà part d'un videojoc d'ordinador

Té com a objectiu conèixer diferents aspectes de l'home prehistòric i la cultura talaiòtica

Iván Martín
1 min
Captura del videojoc presentat al Consell de Menorca.

MAÓMenorca Talaiòtica formarà part del videojoc educatiu per a ordinador Archaelogist, segons ha anunciat aquest dimarts el conseller insular de Cultura, Miquel Maria: "Aquest joc és una eina privilegiada perquè consta d'una part lúdica i aventurera d'un joc digital amb uns fonaments científics i tècnics que farà que qui jugui s'ho passi bé i aprengui".

Els monuments de Menorca són un dels vuit escenaris del joc, que té com a objectiu conèixer diferents aspectes de l'home prehistòric i la cultura talaiòtica. El Departament de Cultura ha contribuït amb 4.840 euros a l'empresa REM Experience, que ha creat el videojoc per a estudiants d'ESO i Batxillerat, i té el suport del Ministeri de Cultura.

L'usuari inicia el joc amb una excavació d'un jaciment, un apartat en el qual el jugador aprèn la importància de la delimitació del jaciment i la documentació dels materials, tant dels estrats de terreny com de les restes arqueològiques que troba durant l'excavació. A continuació, accedeix al laboratori científic, on pot classificar i datar els objectes trobats.

Al llarg de cada aventura, un arqueòleg de reconegut prestigi acompanya l'usuari i li aporta les dades necessàries per comprendre i desenvolupar la metodologia arqueològica i conèixer aspectes històrics rellevants. Al final, el jugador pot veure com era el lloc que ha excavat en el moment que estava habitat i llegir la memòria final que resumeix tota la informació històrica que ha recopilat gràcies al seu treball arqueològic. El joc està disponible en català, castellà i anglès.

stats