Societat 29/06/2021

Menorca suma 47 nous contagis i s'esperen dies durs a Ciutadella pel brot de Sant Joan

Susana Mora reconeix que el dispositiu de seguretat ha estat "insuficient"

Iván Martín
1 min
Susana Mora demana prudència a la població després del descontrol de Sant Joan a Ciutadella.

MaóL'Àrea de Salut de Menorca ha notificat aquest dimarts 47 nous contagis per la covid-19, xifra que confirma el brot provocat per les aglomeracions i les macrobotellades de Sant Joan a Ciutadella. A més, l'hospital Mateu Orfila ha passat de no tenir cap pacient ingressat per coronavirus a sumar-ne tres.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha expressat la seva preocupació pel canvi de rumb de la situació epidemiològica de l'illa, tot i que ha negat la inacció que s'atribueix a les administracions públiques. De tota manera, Mora ha admès que el protocol de seguretat ha estat "insuficient": "Cal asseure's per revisar el dispositiu i minimitzar l'impacte d'aquestes concentracions que hem tingut el juny, i que en certa manera eren previsibles".

La presidenta de l'executiu insular rebutja l'acusació d'inacció per part del Partit Popular: "La Junta de Seguretat s'ha reunit, el dispositiu policial es va augmentar en comparació amb l'any passat, es van corregir les concentracions que van tenir lloc en 2020 al Primer Toc, però és cert que els esforços han estat insuficients".

Finalemnt, Susana Mora ha fet una crida a la responsabilitat individual: "Seguim immersos en una pandèmia. Cada vegada que ens relaxem succeeix el mateix i les institucions no podem estar permanentment regulant mesures perquè la gent faci el que ha de fer. Apel·lem a la responsabilitat ciutadana perquè és imprescindible per sortir de la crisi sanitària".

stats