Societat 20/01/2022

Menorca presenta a Fitur les seves credencials per l'ecoturisme

Maó i Alaior posen en valor l'aposta cultural

Iván Martín
2 min
Diferents batles i batlesses de Menorca amb la presidenta del Consell.

MAÓEl Consell de Menorca ha explicat a Fitur el procés de recuperació del Camí de Cavalls i l'aposta de l'illa per l'ecoturisme. Ha estat el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, qui ha detallat a l'estand del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació el procés de recuperació del camí i les actuacions executades.

Entre els fets més destacats, Juaneda ha recordat la incorporació del camí l'any 2009 a la Xarxa Espanyola de Camins Naturals impulsada pel ministeri, que ajudà a la seva recuperació i desenvolupament sostenible. En aquest sentit, Juaneda ha emfatitzat l'aposta de la institució pel camí: "és imprescindible que Menorca participi en fires com Fitur, perquè ho veiem com una oportunitat per mostrar l'illa com a destí tot l'any, basat en la naturalesa i l'entorn natural".

D'altra banda, el conseller de Medi Ambient ha reiterat l'aposta del Consell per l'ecoturisme: "és la mostra més evident del tipus de turisme que volem, afavorint la desestacionalització i aportant un visitant que valora la biodiversitat, així com la cultura i la gastronomia de la nostra terra". Precisament, aquest vincle gastronòmic ha fet que l'illa assumeixi el 2022 la Regió Gastronòmica Europea, una distinció per la qual s'ha adherit la companyia Baleària segons ha assenyalat el president de la naviliera Adolfo Utor: "consolida la posició de Menorca com a destí gastronòmic de primer nivell", i ha afegit: "estem encantats de continuar contribuint a la connectivitat de l'illa durant tot l'any i millorant en paràmetres de sostenibilitat".

La primera jornada de Fitur serví també per escoltar els discursos dels batles i batlesses d'Es Castell, Maó, Alaior, Ciutadella i Sant Lluís. Mentre Joana Gomila destacà les postes de sol que ofereix la capital de Ponent, Hèctor Pons i José Luis Benejam van incidir en la importància de l'aposta cultural per la galeria d'art Hauser & Wirth a Maó i l'exposició LÔ Art Contemporani a Alaior.

stats