Societat 29/01/2019

Menorca abordarà els 80 anys del final de la Guerra Civil amb un cicle d'activitats

La conferència inaugural serà el 7 de febrer i la cloenda serà el 29 de març

Iván Martín
1 min
Els responsables d'institucions públiques i entitats han detallat avui les activitats programades.

MaóEl Consell de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), amb la col·laboració de l’associació Memòries de Menorca, organitzen un cicle d’activitats amb motiu del 80è aniversari del final de la Guerra Civil.

La institució ha organitzat un cicle en el qual hi haurà una sèrie de conferències, per a les quals s’han convidat historiadors experts en el tema que vindran a Menorca per col·laborar amb els estudiosos de l’illa, així com taules rodones, diàlegs i visites guiades. Durant els mesos de febrer i març hi haurà un acte diferent cada setmana, per als quals es compta també amb la col·laboració dels ajuntaments de Maó i Ciutadella, el Museu de Menorca i el Cercle Artístic de Ciutadella, entre altres entitats i espais del món de la cultura.

La conferència inaugural serà el 7 de febrer a la seu de l’IME, i la cloenda tindrà lloc el 29 de març a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic de Ciutadella. S'hi tractarà de temes com la importància historiogràfica i l’estat dels estudis sobre la temàtica, el tractament de la Guerra Civil a les aules de Secundària i la repressió a les Illes Balears des de perspectives comparatives i es tancarà la programació del mes amb una visita guiada a la Mola.

D’altra banda, també s’abordarà el paper de la dona a la Guerra Civil i la postguerra, s’indagarà en nous arxius i noves perspectives historiogràfiques, s’analitzarà el paper de les obres monogràfiques a Mallorca i a Menorca i, finalment, es farà una visita guiada a unes defenses costaneres.

stats