Balears 'for sale'
Societat 13/11/2023

La meitat dels habitatges en venda a Esporles costen més d'un milió d'euros

En el cas del lloguer, el preu més barat al terme municipal és de 2.100 euros al mes

2 min
Esporles és un dels pobles on és més complicat adquirir un habitatge a preu assequible

PalmaMés del 50% dels habitatges que es poden comprar al terme municipal d'Esporles valen més d'un milió d'euros. En concret, 58 propietats d'un total de 112 que es publiciten a un dels principals portals de venda, Idealista, tenen un preu superior al milió, i 47 d'aquestes s'enfilen per damunt del milió i mig. Si s'observen les propietats a partir de 2,5 milions d'euros, el percentatge també és molt significatiu: pràcticament un 25% del total de l'oferta, amb 27 anuncis.

Esporles és sense cap dubte un dels termes municipals de les Balears amb el preu de l'habitatge més car, i comprar-hi una propietat ha esdevingut un repte gairebé inassumible per a la majoria de residents. El més barat que es pot comprar ara mateix al terme municipal fronterer amb Palma són tres pisos que tenen un preu menor a 400.000 euros, i la resta, fins a les 112 propietats, puja des d'aquesta quantitat fins als 11 milions d'euros.

De fet, un dels aspectes que més crida l'atenció és que a Esporles hi ha moltes més propietats per a multimilionaris que no per a persones amb una renda mitjana. És el cas de 21 propietats que costen més de 3 milions d'euros, i d'elles, 17 no baixen dels 5 milions. Almanco dues de les possessions que es troben a la venda per preus d'entre 10 milions i 11 són edificacions emblemàtiques del segle XVII.

També crida l'atenció que cap dels anuncis que figuren a Idealista correspon a obra nova, sinó que tot són edificis de segona mà, sempre segons les dades del portal.

El lloguer no és opció

Si la compra d'habitatge és inassequible per a economies mitjanes, el lloguer no resol tampoc la situació: el més econòmic és de 2.100 euros al mes, un adossat de 120 metres quadrats. El més car, 14.000 euros al mes per una propietat de luxe.

stats