Societat 30/07/2021

El Mateu Orfila trasllada la segona UCI a l'hospital de dia per a incrementar llits

Dels 12 llits d'UCI de què disposava l'hospital es passa a 19

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu de l'UCI de l'hospital Mateu Orfila de Maó.

MaóL'Àrea de Salut de Menorca ha decidit traslladar a l'hospital de dia la segona Unitat de Cures Intensives (UCI) oberta el passat diumenge a la Unitat de Reanimació Post Anestèsia. L'objectiu d'aquesta mesura és disposar d'un major nombre de llits per poder atendre a pacients crítics en un moment en què, més enllà de la situació epidemiològica per la covid-19, Menorca està registrant un important increment de la població flotant; hi ha més turisme i també més mobilitat i més risc d'accidents, que fa que les necessitats assistencials també siguin majors en comparació a l'estiu de 2020.

D'aquesta manera, dels 12 llits d'UCI de què disposava ara l'hospital, es passa a 19 llits. Es tracta d'una mesura que s'ha adoptat de manera preventiva, i no des de la urgència d'ampliar la capacitat de l'UCI donat que, el dia d'avui, hi ha 8 pacients que requereixen cures intensives (6 pacients covid i 2 pacients amb altres patologies).

En paral·lel, l'hospital de dia s'ha traslladat a la biblioteca del primer pis del centre hospitalari. El gerent de l'Ib-Salut a l'illa, Romà Julià, ho ha justificat així: "no respon a la manca d'altres espais ni tampoc era la més senzilla de dur a terme. La biblioteca té llum natural i és un espai amable. Hem volgut procurar un entorn acollidor per als pacients oncològics que hi acudeixen per a sessions de quimioteràpia, però també per a pacients d'altres especialitats que requereixen tractaments farmacològics ambulatoris".

stats