Salut mental

Maria de Dinamarca confessa haver patit depressió

La princesa hereva ha participat en un programa de televisió en què ha explicat la seva experiència

2 min
Mary Donaldson en un acte oficial

BarcelonaLa futura reina consort de Dinamarca, Mary Donaldson, ha parlat per primera vegada dels problemes de salut mental que ha patit i com ha afrontat la depressió. En el programa de televisió La natura i la nostra ment, de Peter Qvortrup Geisling, Maria de Dinamarca reflexiona sobre la depressió que va patir fa temps. "El dolor, si no el processes, pot convertir-se en un dol complicat que afecti la teva qualitat de vida, la teva salut", assegura en la conversa que manté amb el presentador en una platja danesa. "La pena és una cosa que tots portem amb nosaltres, i tots necessitem ajuda de tant en tant", afegeix.

En la seva intervenció en el programa, la princesa fa èmfasi amb com és de nociu estar pendent del que els altres pensen de tu. "Pensem massa en el que pensen i senten els altres. Tant de bo ens poguéssim desprendre una mica d'això", diu. La casa reial de Dinamarca va anunciar a través del seu perfil oficial d'Instagram que Mary Donaldson apareixeria al programa. El text que acompanya el vídeo detalla el compromís de la futura reina consort amb la cura de la salut mental. "La princesa hereva ha treballat durant anys per combatre la depressió i centrar-se en la salut mental. Alhora, la natura –i la importància de tenir-ne cura– és una part essencial de la vida i la feina de la princesa hereva", remarca.

La confessió sobre els problemes de salut mental arriba en un moment complicat per a Mary Donaldson, ja que fa temps que circulen rumors que apuntarien a una crisi matrimonial amb Frederic de Dinamarca. A principis de novembre la revista Lecturas va publicar en portada unes fotografies del príncep hereu de Dinamarca passejant per Madrid en companyia de la mexicana Genoveva Casanova, coneguda per haver sigut la dona de Cayetano Martínez de Irujo. La parella va ser vista al parc del Retiro i al tablao flamenc d'El Corral de la Morería. Davant del rebombori generat per les imatges, la casa reial danesa va emetre un comunicat en què defensava la privacitat de Frederic. "Des de fa anys mantenim la política de no comentar ni confirmar cap detall relacionat amb assumptes privats. A més, ens agradaria emfatitzar el nostre compromís amb el respecte de la privacitat dels membres de la família reial, inclòs el príncep hereu", remarcava el comunicat.

Des de la publicació del reportatge fotogràfic, els serveis de comunicació de la casa reial danesa han blindat la parella. Així, en els dos únics actes en què se'ls ha vist junts, la premsa no hi tenia autoritzat l'accés i ha sigut la casa reial qui ha distribuït les imatges. El primer acte va ser el debut del seu fill Christian en un consell d'estat i el segon la recepció de l'ambaixador climàtic de Dinamarca, Tomas Anker Christensen. L'agenda oficial no inclou cap altre acte conjunt fins a l'1 de gener.

stats