Societat 07/09/2023

Més d'un centenar de cavalls participaran en els 'jaleos' de les festes de Maó

El pianista Marco Mezquida protagonitzà anit el pregó de Gràcia

Iván Martín
1 min
Marco Mezquida amb el batle de Maó, Hèctor Pons.

MAÓMaó viurà aquest dijous el primer jaleo de les festes de Gràcia 2023 (21.00 hores). Més d'un centenar de cavalls formaran part de la comitiva que abans passejarà pels carrers de la ciutat mentre s'hi incorporen els caixers. També hi haurà la visita a l'ermita de Gràcia i, posteriorment, fer bots amb els cavalls a la plaça de la Constitució. Tot, després d'un pregó memorable a la balconada de l'ajuntament.

El pianista Marco Mezquida va oferir un pregó fresc, simpàtic i amb constants referències al món de la cultura, la música i aquells temes que diferencien Maó de Ciutadella. Un pregó improvisat i sense filtres, en què explicava algunes malifetes amb els amics de més jove, com la penjada de cartells a la casa de la presentadora Mercedes Milà que posaven "que estava nominada". 

Mezquida recordà que "guardàvem els porros que fumàvem i anàvem corrent mentre ens perseguia un cotxe de la Policia Nacional, que segurament devia estar avorrit". L'artista acceptà el paper de pregoner després de dos intents anteriors, a càrrec de Conxa Juanola i el mateix Hèctor Pons. El colofó a la vetllada fou la representació de diverses cançons a piano des del balcó del consistori i el cant de l'himne de la ciutat Es Mahón.

Maó viurà aquest divendres el segon dia de festes amb el jaleo que arrancarà a les 13.00 hores. La festa es traslladarà dissabte al port amb diverses activitats d'oci i musicals per a totes les edats.

stats