Societat 08/09/2022

Maó és un esclat de festa mentre la colcada es prepara per al segon 'jaleo'

La Creu Roja va fer 27 assistències en el primer

Iván Martín
1 min
Caixer casat i flabioler, arribada del replec abans d'anar a missa.

MAÓLa nit ha estat llarga a Maó. Hi havia moltes ganes de reviure les festes després de dos anys de cancel·lacions a causa de la covid-19. La capital menorquina no ha estat una excepció i el primer dia de Gràcia s'ha caracteritzat per un augment d'assistència en tots els actes, un fet que ja es constatà en la nit del pregó.

Els gegants de Vilassar de Dalt són la colla convidada a les primeres festes de Gràcia postpandèmiques. Surten cada dia per donar un toc alegre i d'il·lusió als més petits, però també gaudeixen d'unes festes en què els cavalls i els caixers són els veritables protagonistes. Històries molt particulars, emotives, carregades de sentiment i amb un únic fi: entrar a la plaça Constitució i fer bots amb el cavall. El jaleo d'anit fou una explosió de festa, de deixar de banda els problemes derivats de la covid-19 i per oblidar les complicacions socioeconòmiques actuals. Hi ha hagut robades amb amics, familiars i fins i tot desconeguts. Varen ser molts els menorquins d'altres municipis que no es varen voler perdre Gràcia.

L'excepcional ambient es va traduir en un dels jaleos més nets de la història. Així, la Creu Roja va atendre un total de 27 persones i només una va necessitar ser traslladada a l'hospital Mateu Orfila. Totes les incidències lleus, sense rellevància, una circumstància que convida les autoritats a l'optimisme amb vista al segon jaleo, aquest dijous. Després arribaran les corregudes i més festa pels carrers de Maó.

stats