Societat 21/07/2022

Maó demana disminuir el consum d'aigua perquè no pot abastir la demanda

La institució fa una crida a empreses i allotjaments hotelers per extremar les precaucions

Iván Martín
2 min
Font de la plaça Esplanada de Maó.

MAÓEl batle de Maó, Hèctor Pons, ha avisat aquest dijous que els pous d'aigua no tenen suficient capacitat per a la quantitat que demanda de la ciutadania i empreses del municipi, i insta la població a fer un esforç per a reduir el consum: "No som capaços en aquest moment de subministrar la demanda dels consumidors, no tenim la capacitat per omplir els dipòsits amb la suficient rapidesa que surt l'aigua a través de la xarxa de distribució". I ha afegit: "Demanem reduir el consum i no descartem que, si es continua amb aquesta dinàmica, es prenguin mesures més dràstiques durant els pròxims mesos".

Pons ha atribuït el consum més gros d'aigua a l'augment de la població estival i a les elevades temperatures, a més de reconèixer que la situació és "crítica". D'altra banda, el consistori ha anunciat les primeres mesures restrictives, com la suspensió del reg en els diferents espais públics, així com aturar les fonts ornamentals. També s'ha incrementat el control sobre els grans consumidors municipals, com el poliesportiu, on s'ha revisat el sistema de subministrament per assegurar-se que no hi ha fuites. A més, la institució ha fet una crida a empreses i allotjaments hotelers per extremar les precaucions. Per acabar, ha acordat amb l'Autoritat Portuària instal·lar sistemes de control a la zona nàutica del port.

Per la seva part, la regidora de Medi Ambient, Conxa Juanola, ha assenyalat que s'ha avançat la problemàtica en comparació amb els anteriors estius: "La situació que teníem a final de juliol o principi d'agost s'ha avançat a mitjan juny, i per aquest motiu hem esgotat els pous de reserva i hem avançat l'extracció d'aigua dels pous militars de Sant Isidre, i ja s'està esgotant el cabal autoritzat". Així, Maó haurà de sol·licitar autorització al Ministeri de Defensa per incrementar el cabal.

stats