Crisi de la monarquia
Societat 12/12/2022

'La Manada': el grup de WhatsApp que Joan Carles I tenia amb els exmarits i fills de Corinna, segons l'empresària

Acusa l'emèrit d'haver provocat una "ruptura total" de la seva família i d'haver ordenat al CNI un pla per implicar-la en un cas de malversació

4 min
El rei emèrit saluda en arribar aquest dilluns al Palau de la Zarzuela de Madrid

BarcelonaCorinna zu Sayn-Wittgenstein sembla disposada a no deixar-se res al tinter en el seu relat sobre la relació amb l'emèrit. Una setmana després que la justícia britànica hagi reconegut la immunitat parcial de Joan Carles I en el cas d'assetjament presentat per la seva examant –no se'l podrà jutjar pels fets denunciats abans de l'abdicació–, Corinna llança noves acusacions en el setè capítol del podcast Corinna i el rei. Una de les més cridaneres fa referència al grup de WhatsApp que, segons l'empresària, l'emèrit tenia amb els seus exmarits, Philip Adkins i Johan Casimir zu Sayn-Wittgenstein, i els seus dos fills, Alexander i Anastacia. Corinna assegura que el grup portava per nom The Pride –que en anglès vol dir L'Orgull però també es pot traduir com La Manada– i que la finalitat era desprestigiar-la als ulls del seu entorn més pròxim, acusant-la de lladre i de persona en qui no es podia confiar. "Havien menjat el cap a molts dels meus contactes, clients, exmarits, amics pròxims, i ara anaven darrere els meus fills", afirma l'empresària.

Corinna, que en anteriors episodis ja explicava les suposades pressions que hauria rebut per part de l'emèrit i el CNI perquè tornés els 65 milions d'euros que el rei li havia regalat el 2012, lamenta que hi impliquessin el seu fill Alexander, que llavors era un adolescent de 14 anys. "Imagina tots aquests homes que admires units tots en un grup contra la teva mare. Potser penses: «Podria ser una mentidera i una lladre? Puc confiar en ella?» Òbviament és fàcil manipular un nen de 14 anys dient: «Ets un dels nois i nosaltres som la manada»", diu l'empresària, i afegeix que Joan Carles I també es va reunir personalment amb la seva filla Anastacia, quan aquesta tenia 23 anys, en un vaixell de l'empresari cubà i amic seu Pepe Fanjul. "Va conduir a una ruptura total de tota la família, ell va destruir la nostra família. I ho va fer només per despit, no per necessitat. Perquè jo sabés que podia fer-ho", afegeix Corinna. Consultat pels responsables del podcast, Phillip Adkins nega haver format part d'aquest grup "tot i les captures de pantalla", segons s'explica, mentre que Johan Casimir zu Sayn-Wittgenstein no ha volgut respondre sobre el tema.

L'examant de Joan Carles I assegura que el rei no només buscava enterrar la seva reputació, sinó també incriminar-la. En aquest sentit, relata la primera trobada que va mantenir a Londres amb l'excomissari José Manuel Villarejo, a qui va recórrer per intentar demostrar les maniobres contra ella del director del CNI Félix Sanz Roldán. "Em va tranquil·litzar al dir-me que hi havia una sortida per a mi", explica l'empresària, i afegeix que Villarejo li va entregar uns suposats documents classificats dels serveis secrets espanyols. "Em va semblar molt real [...]. No era una falsificació barata", diu. Els documents tenien escrites les inicials PC (en referència a Princesa Corinna) i incloïen un teòric pla per incriminar-la en un cas de malversació, arran d'un projecte d'inversió en el qual havia ajudat a l'emèrit el 2006. I el primer pas d'aquest pla, segons s'explica, era falsificar una residència a Madrid perquè la Fiscalia espanyola pogués acusar-la. "A Joan Carles li havien donat diverses opcions, i ell havia optat per l'opció dos, que era la d'exposar-me completament com una criminal [...]. Llegir les instruccions donades per Joan Carles em va posar en un estat de pànic total", relata Corinna.

El micròfon ocult de l'emèrit

L'empresària, que assegura que la informació sobre ella que contenien els documents només podia haver estat extreta de l'escorcoll que el CNI va fer a les seves oficines de Mònaco poc després de l'accident de la cacera a Botswana, diu que la "major crisi" que ha viscut mai va arribar l'estiu del 2018 quan va saber que Villarejo actuava pel CNI i que l'havia estat gravant. "L'interès que ells tenien era que em guanyés la seva confiança per recuperar documentació molt compromesa que aquesta senyora tenia", explica l'excomissari al podcast, i assegura que Sanz Roldan se li va girar en contra quan no va aconseguir el seu objectiu. "M'havien dit que era una senyora que buscava aprofitar-se de situacions econòmiques, que era poc més o menys que una vampiressa. I jo vaig veure una senyora enamorada, desencantada i decebuda amb la persona que ella havia estimat tant", afegeix.

Segons Corinna, però, ell no va ser l'únic que la va gravar, o com a mínim que ho hauria intentat. L'empresària assegura que, en una trobada posterior amb Joan Carles I on també hi havia el seu fill Alexander –que finalment hauria acabat fent costat a la seva mare–, l'emèrit la va intentar gravar amb un micròfon ocult per intentar treure-li informació que pogués utilitzar contra ella. "Estava clar que no era gaire bo gravant i intentant semblar natural mentre ho feia. S'inclinava cap endavant de manera molt òbvia i no deixava de preguntar-me què volia [...]. Havien cregut estúpidament que jo mencionaria una suma de diners, i era l'últim que tenia al cap", diu. Assegura que en aquell moment va ser quan, després de fins i tot haver provat sense èxit de reunir-se amb Felip VI per abordar la situació, va veure que no seria possible un "diàleg constructiu". "Vam decidir que necessitàvem avançar i presentar un recurs legal al Regne Unit", conclou.

stats