Urbanisme
Societat 24/05/2023

Manacor es nega a alterar la mobilitat amb accessos a mida per a grans superfícies a la perifèria

Dos informes tècnics avalen la decisió de no canviar les dinàmiques de mobilitat, "sinó vetlar per l'interès general", assegura el batle de Manacor, Miquel Oliver

2 min
L'entrada de Manacor

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha denegat la creació d'un accés directe des de la carretera principal de Manacor-Felanitx fins als grans establiments comercials que s'estan instal·lant al polígon agroalimentari del terme. En concret, dues superfícies comercials de grans dimensions, Lidl i Mercadona, han demanat en diferents ocasions que s'habiti una via directa a aquests establiments, cosa que, una vegada escoltats els tècnics municipals, l'Ajuntament de Manacor ha decidit rebutjar. En concret, els Departaments d'Urbanisme i de Mobilitat han coincidit en la negativa a fer accessos a mida per a aquestes grans superfícies, perquè suposa una alteració de les dinàmiques de mobilitat previstes, i que responen "a l'interès general".

Segons fonts municipals, la decisió ha provocat una queixa dels representants de Mercadona, per considerar que els seus interessos es veuen perjudicats, ja que "el trànsit de vehicles existent fa que tothom passi primer per davant Lidl", asseguren les mateixes fonts.

El cas és que segons els informes tècnics en els quals es basa la decisió, els accessos són els que estaven previstos i acordats a tots els nivells, i per tant no es fa més que aplicar allò que figura a les previsions i que ha estat tramitat en el seu moment mitjançant els corresponents processos participatius i de pública transparència.

Demanat per la qüestió, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha respost que "no podem satisfer totes les peticions que ens fa cada negoci particular en favor del seu interès particular; el nostre deure és l'interès públic", i ha reiterat que "els serveis tècnics de l'Ajuntament de Manacor miren per l'interès general i no pel particular".

Igualment, el batle ha volgut insistir que "a l'Ajuntament de Manacor ens reafirmam en la nostra defensa de l'interès públic. Com a batle no he tolerat ni toleraré pressions de grans empreses ni de grups de poder que no miren més enllà del seu interès particular".

La perifèria de pobles i ciutats continua omplint-se de grans superfícies comercials, que intenten atreure els compradors mentre associacions de petits i mitjans empresaris lamenten aquesta fórmula que buida els centres de les ciutats. Fa uns dies, l'ARA Balears va recollir la polèmica pel mateix tema a Campos, on els darrers anys s'han obert espais comercials en una zona que no disposa de l'habilitació legal per permetre-hi obrir cap establiment comercial.

stats