Societat 17/06/2020

Localitzen una pastera amb set migrants a ses Salines, a la costa sud de Mallorca

És la primera embarcació d'aquest tipus que arriba a les Illes des que va començar la crisi sanitària del covid-19

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una pastera.

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat aquest dimecres set immigrants, un dels quals és menor d'edat, que han arribat en pastera a la costa sud de Mallorca, a la zona de ses Salines. Segons ha informat l'agència Efe, s'ha activat un dispositiu de recerca a la zona, per intentar esbrinar si hi havia més persones a bord de l'embarcació.

La Delegació del govern espanyol a les Balears ha assenyalat que és la sisena pastera que arriba enguany a les Illes i la primera des que es va iniciar la crisi sanitària del coronavirus. Les dues primeres varen arribar el 2 de gener amb 25 immigrants: 14 en una pastera interceptada per la Guàrdia Civil quan navegava en aigües de Cabrera i 11 detinguts a Eivissa.

El 9 de febrer arribaven 18 migrants més, que varen ser interceptats prop de Cabrera, i dia 13 es va localitzar una altra embarcació a la mateixa zona amb 13 persones a bord, cinc de els quals eren menors. El 24 de febrer va arribar una pastera amb 16 ocupants, també a Cabrera.

Rècord

El 2019 va ser l'any en què més pasteres i migrants varen arribar a les Illes des que la Delegació del govern en té constància, amb 41 embarcacions interceptades i 507 migrants. A més, la xifra de persones que varen venir il·legalment per via marítima a les Balears va augmentar un 154% en comparació amb el 2018, quan es varen registrar 199 migrants i 17 pasteres.

stats