Societat 18/06/2020

Localitzen 12 migrants més a la zona entre la Colònia de Sant Jordi i Santanyí

És la segona pastera que arriba a Mallorca en 24 hores

Ara Balears
1 min
Una pastera, bolcada a la costa de les Balears. / Daniel Espinosa

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat aquest dijous un total de 12 migrants al sud de Mallorca, entre la zona de Santanyí i la Colònia de Sant Jordi, la mateixa zona on aquest dimecres ja es va trobar una altra embarcació, també amb set ocupants. Els agents han localitzat sis dels migrants aquesta matinada i un setè aquest matí, tots adults, segons ha detallat la Delegació del govern a Balears. La Guàrdia Civil n'ha trobat cinc més aquest migdia, de manera que la xifra de detinguts ascendeix ja a 12.

De moment, només s'ha localitzat una pastera aquest dijous, de manera que tant els set primers com els cinc darrers podrien haver arribat en la mateixa embarcació. Aquesta és la setena pastera arribada a les Balears enguany i la segona des de la declaració de l'estat d'alarma.

Les dues primeres varen arribar el 2 de gener amb 25 immigrants: 14 en una pastera interceptada per la Guàrdia Civil quan navegava en aigües de Cabrera i 11 detinguts a Eivissa. El 9 de febrer arribaven 18 migrants més, que varen ser interceptats prop de Cabrera, i dia 13 es va localitzar una altra embarcació a la mateixa zona amb 13 persones a bord, cinc de les quals eren menors. El 24 de febrer va arribar una pastera amb 16 ocupants, també a Cabrera.

Cal recordar que el 2019 va ser l'any en què més pasteres i migrants varen arribar a les Illes des que la Delegació del govern en té constància, amb 41 embarcacions interceptades i 507 migrants. A més, la xifra de persones que varen venir il·legalment per via marítima a les Balears va augmentar un 154% en comparació amb el 2018, quan es varen registrar 199 migrants i 17 pasteres.

stats