Societat 04/04/2020

Denuncien que el projecte per reindustrialitzar Lloseta posa en perill Can Negret

Ecologistes, entitats i veïns de Binissalem, Alaró i Lloseta asseguren que l'avaluació d'impacte ambiental de la Comissió de Medi Ambient sobre la planta d'àrids de Cemex no té en compte l'entorn natural de la pedrera d'Alaró

Ara Balears
1 min
Vista aèria de la fàbrica de ciment de Lloseta de l’any 1968, dos anys després de la seva inauguració. Paco Candel (57 anys) és el treballador més veterà de Cemex. Ha treballat 17 anys al laboratori de la fàbrica.  Vicenç Villalonga és el portaveu del comitè de treballadors de la fàbrica de ciment Cemex.

PalmaEcologistes, entitats i associacions veïnals denuncien que, en ple estat d’alarma, la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ha fet un informe favorable de l'avaluació d'impacte ambiental de la planta d'àrids de Cemex ubicada a Lloserta sense tenir en compte com pot afectar la pedrera de Can Negret, ubicada a Alaró.

Les entitats ecologistes GOB, Terraferida i les associacions Ateneu de Lloseta, Grup de Suport CUP-Tramuntana, l'associació Plataforma de veïns de la pedrera de Can Negret i veïns d'Alaró, Lloseta i Binissalem asseguren que no es tramiten per separat els projectes prevists en el projecte industrial estratègic, que preveu la reindustrialització de Lloseta i la recuparació de la fàbrica de ciment tancada des de gener del 2019.

Els denunciants remarquen que la fabricació d'àrids "suposa l'explotació de la pedrera de Can Negret i l'avaluació d'impacte ambiental, tot i fer referència continuada que s'extrauran els àrids de la pedrera, no fa cap avaluació de l'impacte ambiental d'aquesta extracció", segons assenyalen en una nota conjunta. "Consideram que, atesa la situació de la pedrera en un entorn natural excepcional i atenent l'impacte ja generat per l'explotació fins a avui dia, hauria de tenir un apartat específic d'avaluació ambiental dins d'aquest projecte", afirmen.

stats