El lloguer turístic de les Balears registra un 65% d'ocupació el juliol

La previsió per al mes d'agost és d'un 70%

L'ocupació mitjana del lloguer turístic a les Balears el juliol ha estat d'un 65% i la previsió per al mes d'agost és del 70%. Aquestes xifres s'allunyen del 95% d'ocupació que va registrar l'Arxipèlag durant l'estiu de l'any passat, indica Efe.  Segons la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur), a les Balears el preu mitjà per nit ha caigut un 33% en aquest tipus d'habitatges, mentre que a la resta del territori espanyol ha estat d'un 25%. Així i tot, la caiguda més significativa s'ha registrat a Catalunya, amb un 71% menys.

Pel que fa al territori estatal, l'ocupació ha caigut durant el mes de juliol i agost un 47,5%, mentre que el 2019 va ser del 84,2%, indica l'estudi, q ue estima que les pèrdues d'aquesta activitat arribin fins a 3.000 milions d'euros.

A la costa catalana, l'ocupació per al mes de juliol és del 22% i la previsió pel mes d'agost d'un 27%, amb especial incidència a Barcelona, on la caiguda global és d'un 71% i els preus s'han reduït un 31%. L'any passat l'ocupació va ser de més d'un 80% el juliol i un 85% a l'agost.

Així mateix, a la Costa Blanca valenciana, les reserves per a aquest estiu a destinacions com Benidorm s'han estancat un 34%, i a Andalusia s'ha registrat un 36% d'ocupació el juliol i un 45% a l'agost, mentre l'any passat va ser d'un 78,6%. Cal destacar també que el preu mitjà per nit també ha caigut un 13%.

Respecte del País Basc, l'ocupació en habitatges i apartaments turístics per al juliol és del 45% i la d'agost, d'un 60%, i l'any passat va ser d'un 85% i d'un 90%, respectivament. El preu mitjà d'aquesta zona ha caigut un 24% i un 11% dels habitatges turístics ja no fa aquesta activitat.


EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF