Societat 11/05/2016

L'Hospital La Fe de València tracta un nen amb paràlisi cerebral procedent del campament de refugiats d'Idomeni

Osman, el nen afganès de 7 anys d'edat, es troba estable i acompanyat per tota la seva família, que també ha estat traslladada a València

Acn
3 min
El pare d'Osman ha agraït que les autoritats espanyoles hagin propiciat el trasllat de la seva família a València des del campament de refugiats d'Idomeni.

ValènciaL'Hospital La Fe de València té entre els seus pacients des d'aquest dimecres l'Osman, el nen afganès de 7 anys d'edat amb paràlisi cerebral que ha arribat a Espanya provinent del campament de refugiats d'Idomeni, a Grècia, gràcies a una campanya humanitària engegada per Bombers en Acció. El nen va ingressar dimecres a la 01.48 hores a l'hospital després d'arribar en una ambulància medicalitzada de la Creu Roja des de l'aeroport Adolfo Suárez-Barajas, a Madrid.

Segons ha donat a conèixer en roda de premsa la consellera valenciana de Sanitat, Carmen Montón, i la coordinadora de la unitat on roman ingressat l'Osman, Gemma Ochando, el petit es troba estable i tranquil, després que al llarg de la jornada se li hagin fet les primeres valoracions. El nen ha arribat acompanyat de la seva família, els seus pares i els seus germans de 8 i 9 anys d'edat. La família passarà les primeres setmanes al Centre d'Atenció al Refugiat de la localitat valenciana de Mislata, on rebrà atenció psicosocial i escolarització per als nens.

La doctora Ochando ha explicat que, un cop se li hagin realitzat les proves diagnòstiques, es coneguin els resultats i es prescriguin els millors tractaments que millorin la seva qualitat de vida enfront de la patologia crònica que presenta l'Osman (paràlisi cerebral), podrà ser donat d'alta a l'hospital i continuar el tractament fora de l'àmbit hospitalari, tret que es presenti qualsevol altra patologia aguda durant el seu ingrés.

Per la seva banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha agraït a totes les persones i institucions implicades en aquest trasllat "el seu treball, dedicació i esforç, ja que, gràcies a elles, l'Osman ha arribat a València i serà tractat en el millor centre hospitalari, que compta amb una de les poques unitats d'atenció a nens migrants a l'Estat".

"Que hi hagi pogut arribar en tan poc temps és un èxit fruit d'una magnífica coordinació entre totes les institucions implicades, que, cada dia, treballen tant en el terreny com en la distància en l'atenció de totes les persones que viuen als camps de refugiats. La Comunitat està preparada per acollir 1.400 persones que busquen una vida millor i els esperem amb els braços oberts", ha dit.

En aquest sentit, Ata Mohammad, pare d'Osman, ha tingut paraules de gratitud cap a tots els que els estan ajudant. "Ara entenc que hi ha persones en les quals es pot confiar i que fan bé les coses", ha dit en agraïment pel trasllat del seu fill i tota la seva família a València.

Segons la informació de la Generalitat Valenciana, la família d'Osman va arribar al campament d'Idomeni després d'un llarg viatge, a peu o en cotxe, amb el seu fill en braços i sobrevivint a un naufragi, des de la seva regió d'origen, Kandahar, a l'Afganistan.

Va ser en aquest camp de refugiats on cooperants i voluntaris de l'ONG Bombers en Acció van conèixer l'Osman i la seva família. Joaquín José Ruiz, president de l'ONG, ha relatat en la roda de premsa com un dels seus voluntaris sanitaris va conèixer el cas d'Osman. "En veure les condicions en què vivien i que havien provocat un empitjorament en el seu estat de salut, vam millorar la tenda de campanya en la qual vivien i vam construir una cadira de rodes perquè es mogués més fàcilment. Tot i així, necessitava una atenció més especialitzada i, mitjançant la recollida de signatures a la plataforma de Change.org, vam iniciar el procés perquè fos traslladat", ha explicat.

Bombers en Acció ha treballat amb el Comitè Espanyol d'Ajuda al Refugiat (CEAR) en la tramitació de la sol·licitud d'asil i participarà en el procés d'integració de la família.

stats