Societat 22/10/2023

L'STEI titlla de "gravíssima" la proposta del pin parental entre PP i Vox

Asseguren que la proposició "torna a parlar de mesures per posar fi a l'adoctrinament a les escoles, amb una atenció especial als llibres de text i al material educatiu"

ARA Balears
2 min
Per a molts estudiants, l’ús del català en l’àmbit escolar és l’única manera d’accedir  a la llengua de què disposen.

PalmaL'STEI Intersindical ha expressat el seu rebuig absolut a la proposta pactada entre el PP i Vox de promoure el pin parental als centres educatius de les Balears. L'ha titllada de "gravíssima", ja que "torna a parlar de mesures per posar fi a l'adoctrinament a les escoles, amb una atenció especial als llibres de text i al material educatiu". En una nota de premsa, el sindicat apunta que inclou "un punt tan greu com que s'insti el Govern a garantir el coneixement i l'acceptació dels pares de qualsevol contingut extracurricular que l'alumnat pugui rebre fora de l'aula".

Així mateix, assenyalen que és "un atac al professorat, als alumnes i a la bona qualitat de l’educació en el seu conjunt", i asseguren que suposa "la normalització i el blanqueig de les idees reaccionàries, masclistes, xenòfobes i homòfobes del soci d’extrema dreta al Parlament, una claudicació més del partit de Marga Prohens".

A més, des del sindicat indiquen que la proposta sotmet al professorat a una situació de vulnerabilitat i que escampa sobre el col·lectiu docent la sospita de fer "adoctrinament" amb unes presumptes "ideologies de gènere", amb el "greu perill d'autocensura per part dels docents que això pot suposar".

Amb tot això, han afirmat que s'oposaran amb totes les eines de les quals disposen a aquesta nova mesura: han fet una crida al professorat i a la comunitat educativa perquè defensin la llibertat de pensament i la de càtedra, la qualitat de l'educació i el respecte per la diversitat davant aquests atacs "tan insistents".

"L'educació és un dret de la ciutadania que contribueix, des del seu àmbit, a l’equitat, a l’atenció a la diversitat i a l’avenç de la justícia social, amb la bona tasca dels ensenyants", han conclòs.

stats