Societat 05/08/2022

L'ocupació de cases turístiques a Menorca va ser del 95% el juliol

Mantenen bones previsions per a l'agost, però la rebaixen per setembre i octubre

Iván Martín
1 min
Cases de lloguer a Menorca.

MAÓL'Associació d'habitatges turístics de Menorca (Viturme) ha assegurat que l'ocupació del mes de juliol es va situar en el 95%. L'entitat, dependent de PIME, ha destacat que les xifres relatives al setè mes de l'any "són les esperades", una previsió similar a la que tenen per a l'agost. En canvi, rebaixen l'expectativa d'ocupació de cases per als mesos de setembre i octubre, actualment amb les reserves a un 45%.

El president de Viturme, Javier Pons, ha explicat que les previsions varen ser bones a l'inici de la temporada però, a mesura que han pujat els preus de manera generalitzada, s'han alentit les reserves. "L'entorn poc favorable per al consum, amb l'increment de preus de subministraments, tant d'electricitat com de combustible, està afectant greument les famílies, i cal sumar-hi la inflació subjacent, que afecta diàriament en les compres, de necessitat o d'oci", ha afirmat. I afegeix: "Ha afectat les reserves no realitzades abans del mes de maig".

D'altra banda, els empresaris integrats a l'associació han traslladat la seva inquietud per l'augment del tipus al Regne Unit i les previsions inflacionistes per damunt del 13%: "Suposaran l'entrada en recessió de l'economia d'aquest país abans de finals d'any, una situació econòmica que posa en dubte la recuperació del mercat britànic a Menorca per a les pròximes temporades", assegura.

stats