Llengua
Societat 22/03/2023

L'OCB organitza les jornades de reflexió social 'Quin país tenim, quin país volem'

Les trobades es duran a terme a l'Arxiu del Regne el 24 i el 25 de març

ARA Balears
1 min
El passeig Sagrera de Palma aquest dijous 1 de març.

PalmaL'OCB ha organitzat unes jornades de reflexió i debat que tractaran sobre els canvis que ha viscut la societat balear en les darreres dècades i les repercussions que han tingut en la llengua catalana i la cultura pròpia. Les trobades es duran a terme a l'Arxiu del Regne de Mallorca i comencen aquest divendres, 24 de març, i finalitzaran dissabte, dia 25.

Segons han detallat en una nota de premsa, durant les dues sessions s'analitzarà l'evolució històrica recent en cada àmbit, posant el focus en el present i pensant propostes de futur. L'objectiu de l'entitat és que aquestes sessions tinguin continuïtat i permetin obrir un espai de debat permanent.

Pel fa als participants, l'edició d'enguany comptarà amb l'articulista i investigador d'història local de sa Pobla, Pere Perelló; el doctor en Demografia i professor Joan Pau Jordà; el president de Pimem, Jordi Mora; l'activista ecologista Margalida Ramis; la periodista cultural Cati Moyà, o la directora general de Política Lingüística del Govern, Beatriu Defior, entre d'altres.

Quant a les jornades, s'organitzaran en forma de debats i taules rodones i finalitzaran amb la conferència Els reptes i les necessitats de la nostra llengua avui, del president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, Nicolau Dols.

stats