Serveis socials
Societat 20/03/2023

L'IMAS equipara el sou dels treballadors de la Fundació d'Atenció a la Dependència

La mesura beneficiarà 171 empleats, que a partir de juliol cobraran el mateix que els seus homòlegs del Consell de Mallorca

2 min
Una de les entrades de la residència de Sant Miquel-Oms

PalmaEls representants dels treballadors de l'antiga residència municipal d'Inca Miquel Mir i de la Fundació d'Atenció a la Dependència transferits a l'IMAS l'any 2018 han arribat a una entesa amb l'organisme per equiparar la seva retribució a la dels seus homòlegs dependents del Consell Insular. L'acord també preveu el desplegament de la carrera professional. Les mesures afectaran 171 professionals, 30 de la Miquel Mir, 130 de la residència Oms - Sant Miquel de Palma, així com els dels serveis de promoció de l'autonomia de Son Bru (Petra) i Can Real (Puigpunyent), amb dos treballadors, i del centre de dia Can Clar de Llucmajor, amb nou beneficiats. L'establiment de la carrera professional es farà a partir de principi d'abril, mentre que l'equiparació salarial s'aplicarà a partir de juliol, un cop s'hagi aprovat al Consell Executiu.

Els equips de professionals beneficiats amb l'acord varen ser subrogats l'any 2018 amb tots els drets i obligacions que tenien tant a l'Ajuntament d'Inca com a la Fundació d'Atenció a la Dependència, dependent del Govern. D'aquesta manera, malgrat que l'IMAS gestionava els centres, mantenien les condicions de l'etapa anterior, amb les mateixes disposicions contractuals. Ara, tots ells passaran a ser treballadors públics de l'IMAS, raó per la qual assoliran les condicions adequades a la seva posició i es regiran pel conveni col·lectiu del personal laboral del Consell de Mallorca i per les normatives de funció pública.

La presidenta de l'IMAS, Sofía Alonso, ha considerat, en relació amb l'acord, que, "a més d'una demanda i una necessitat, era també una qüestió de drets equiparar les condicions salarials dels transferits". A més, en l'àmbit dels serveis socials "és necessari donar estabilitat als equips professionals", i els treballadors "no poden exercir les mateixes funcions que altres companys i tenir condicions retributives diferents", ha assegurat.

stats