Societat 04/01/2024

L'IB-Salut assegura que, malgrat el pic a Urgències, la situació és assumible

Nega que els hospitals públics hagin activat els plans de contingència, encara que no descarta que ho hagin de fer més endavant

ARA Balears
1 min
Hospital de Son Espases.

PalmaEl Servei de Salut de les Balears (IB-Salut) ha assenyalat que malgrat el "petit pic de feina" a les Urgències hospitalàries de les Illes, que respon a factors estacionals de virus respiratoris –grip A i covid, sobretot–, la pressió actual és "assumible" i es tracta d'una situació normal per a aquesta època de l'any. "És veritat que hi ha una pujada, no negarem l'evidència, però de moment està dins de la normalitat d'un mes de gener", han remarcat fonts del Servei de Salut per després dir que "avui la situació és millor que ahir".

Segons han explicat aquest dijous fonts del Servei de Salut de les Balears a Europa Press, aquest pic en la pressió assistencial es deu, principalment, a l'augment de reunions durant les vacances de Nadal i a la baixada de les temperatures. Amb tot, han insistit que, encara que es produeixi aquest augment, molts dels casos que arriben als hospitals no ingressen. En concret, només hi ingressen 12 de cada 100 persones, perquè la majoria són casos lleus que podrien ser atesos a Atenció Primària.

Sobre això, des de l'IB-Salut han fet una crida perquè les persones que tinguin símptomes de refredat o infecció acudeixin als serveis d'urgència d'Atenció Primària. A més, ha animat, sobretot la població de risc, a vacunar-se de la grip i del covid com a manera d'aconseguir la immunitat de grup i han recordat les mesures de seguretat bàsiques com la higiene de mans, la distància de seguretat o l'ús de màscara, que encara avui són recomanables.

Per altra banda, ha negat que els hospitals públics de les Illes hagin activat els plans de contingència, encara que no han descartat que més endavant pugui ser així.

stats