COVID
Societat 10/08/2023

Son Espases adverteix d'una "remuntada" de casos de covid a les Balears

Actualment hi ha 45 persones ingressades als hospitals públics de les Illes

ARA Balears
1 min
Vàries xeringues amb la dosi de la vacuna contra la COVID

PalmaL'hospital Son Espases ha advertit d'una "remuntada" de casos de covid a les Illes Balears des de fa tres setmanes. Així ho ha explicat aquest dijous en declaracions a Europa Press el director del servei de Microbiologia de l'hospital, el doctor Antonio Oliver, qui ha alertat d'un augment de casos notificats per les proves que es fan als Centres d'Atenció Primària als pacients que hi acudeixen amb alguna patologia respiratòria.

Així, ha assenyalat que "la majoria dels pacients estan vacunats" i que "els que són vulnerables o no estan vacunats són els que tenen infeccions lleugerament més greus". Malgrat tot, ha assegurat que no "és un fet alarmant".

Per una altra banda, les dades facilitades per l'IB-Salut indiquen que actualment hi ha un total de 45 persones ingressades per covid als hospitals públics de les Balears, de les quals 40 són a planta i 5, a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

A Mallorca, a Son Espases, hi ha 26 pacients ingressats; a Son Llàtzer n'hi ha 3; a Manacor, 9, i a Inca, 5; a l'hospital Mateu Orfila de Menorca hi ha dos pacients ingressats i a Eivissa no hi ha cap pacient ingressat ni hospitalitzat per covid.

stats