Tribunals
Societat 20/11/2023

L'home que va violar una dona a Mallorca mentre dormia evita la presó: haurà de fer un curs i pagar una multa

La Fiscalia inicialment demanava una pena de sis anys de presó, però finalment han arribat a un acord després que l'acusat ja pagàs la meitat de la indemnització a la víctima

ARA Balears
1 min
El condemnat durant el judici

PalmaL'home que va violar una dona el 2021 a Mallorca mentre aquesta dormia i es trobava sota els efectes de l'alcohol ha estat condemnat a dos anys de presó i no haurà d'entrar al centre penitenciari. La Fiscalia, inicialment, demanava una pena de sis anys de presó, però finalment han arribat a un acord després que l'acusat ja pagàs la meitat de la indemnització a la víctima.

Per tal de rebaixar la condemna i no entrar al centre penitenciari, l'home ha accedit a fer un curs d'educació sexual i s'ha compromès a pagar l'altra meitat de la indemnització (6.000 euros) en els pròxims quatre mesos. Tot i haver evitat així l'ingrés a presó, si el condemnat comet algun altre delicte durant els pròxims cinc anys, haurà de complir la pena de dos anys establerta a la sentència i suspesa per l'acord assolit.

A més de la indemnització i el curs d'educació sexual, la justícia ha inhabilitat el condemnat durant 10 anys per dur a terme qualsevol activitat que suposi el contacte regular amb menors i se li aplicarà, també, una mesura de llibertat vigilada.

Cal recordar que la violació es va produir el mes d'agost del 2021 quan la víctima, que estava sota els efectes de l'alcohol, va anar-se'n a dormir després d'haver vomitat i l'home va aprofitar per llevar-li la roba i violar-la mentre dormia. La dona es va despertar i va avisar una amiga i, finalment, va aconseguir llevar-se el condemnat de damunt.

stats