Successos
Societat 08/03/2024

L'explosió de gas en un habitatge d'Andratx podria haver estat provocada

L'home va reconèixer als sanitaris que tenia intenció de llevar-se la vida

ARA Balears
2 min
Una ambulància del SAMU 061.

PalmaLa Guàrdia Civil investiga si l'explosió que va provocar l'enderrocament d'un edifici de dues plantes, amb un habitatge a cadascuna, al número 22 del carrer del Nord del municipi d'Andratx, dilluns passat, dia 4 de març, podria haver estat provocada. Segons fonts pròximes al cas, una de les línies que s'investiguen és que l'home de 53 anys, habitant de l'habitatge on va tenir lloc l'explosió i que va haver de ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron (Barcelona) en estat crític, podria haver-ho provocat.

La sospita es materialitza després que fonts pròximes al cas hagin explicat que l'home va confessar als metges que volia llevar-se la vida. No obstant això, la Guàrdia Civil encara ha de fer les comprovacions oportunes per intentar saber amb seguretat què va passar. Cal recordar que l'incident va tenir lloc cap a les 22.40 hores de dilluns passat en un edifici de dues plantes al número 22 del carrer del Nord d'Andratx, i l'explosió es va poder sentir a molta distància dins el poble. A més, va causar un enderrocament considerable, que va deixar restes de l'edifici als carrers limítrofs i que va afectar la façana de l'edifici en el número 20 i un altre habitatge independent de la part de darrere.

El ferit més greu va ser l'habitant del domicili on va tenir lloc l'explosió, que en sortí amb cremades de segon grau al 40 per cent del cos. L'home va ser atès per una ambulància de suport vital avançat. Una vegada estabilitzat, va ser traslladat a l'hospital Son Espases i, de matinada, devers la 01 h, va anar amb un avió ambulància medicalitzat fins a l'hospital Vall d'Hebron. El veí de baix, un home de 61 anys, va resultar ferit lleu, i va ser atès allà mateix, sense necessitat d'acudir a un hospital. Al lloc s'hi van desplaçar efectius d'emergències, entre ells la Policia Local d'Andratx, que va comprovar que no hi havia persones atrapades pels enderrocs. Per part dels Bombers de Mallorca es van mobilitzar unitats dels parcs de Calvià i Llucmajor, amb un sergent i tècnics. També hi van acudir agents de la Guàrdia Civil i un metge del PAC d'Andratx.

stats